Monday, January 17, 2011

SAY NO TO MLM

Million Thanks to : Aidid Muaddib

Mlm @ Multi-Level Marketing dah lama bertapak kat Malaysia ni.Semua pun tahukan? Tak perlu lah aku nak listkan.Aku memang dari dulu lagi tak suka join menatang² ni..sbbnya banyak sangat modal yang perlu dikeluarkan..sampai ribu².Memang masalah lah bagi aku..nak kuar ratus² utk buat byr loan PTPTN pon payah..ini kan ribu..huhuh..Utk kenal ciri² org MLM tegar ni senang aje..pakai kereta mewah mcm BMW,MERCEDES..tapi muka ada sikit kekampungan.haha.ok jahat aku kan.Aku prasan ada je kengkawan aku yg join MLM ni..but no heart feeling k..korang nk join..joinlah..yang penting kita tetap kawan..korang punye hak utk cepat kaya dll..tapi utk aku tak lah..sbb aku rela carik duit berhempas pulas bermandi peluh utk dapat kan duit sendiri..baru la rasa kemanisan nyaa.Kan? hehe.

So ada tak yang penah dengar group SNTM - Say No To Mlm kat fb..? mungkin ada yang penah dengar..n ada jugak tak penah dengar..tapi group ni..amat digeruni oleh MLM..itu diorang claim mcm tu..aku tak tau lah..aku join SNTM pun lepas baca blog Aidid Muaddib ni lah..alahh.masa kecoh² pasal gelang AC Mizal tuhh..pasal saman menyaman lah ape la tu kan..bole baca kat blog aidid utk lebih lanjut yek tanak cakap lebih² kang tak pasal kena saman.hahah :D . Oklah balik pasal group SNTM ni..bagi aku tujuan blog ni memang bagus sgt²..diorang punya fokus sangatlah bagus,tepat dan kena masanya..maklumlah sekarang memang belambak ah MLM ni kan..segala scam bagai..cuma cuma cuma..rasa sedih tengok follower nya yang bercakap tak guna kan otak.eh bukan..akal..come on lah.kita ni ada adab..boleh tak guna bahasa yang elok sikit..kita nak tegur orang memang boleh..tapi guna lah bahasa yang elok sikit..yang aku prasan ada sorang mamat ni let me short form nama die jelah ea..tapi korang bole bukak group tersebut dan korang akan perasan di guys yg mcm gila babas suka sangat guna bhs yg tak bes..lepas tu ckp mcm tak guna akal.serius ly..tak abis² nak bantai orang..belasah orang ape jadah semua nye lah..mcm negara kita ni takda undang²..ok nick die A.F . find it guysss.hahaha..

hopefully..kalau ada yang tersinggah blog aku ni.aku harap korang tak flag aku pulak ok..aku bagi teguran yang baik je nihh..yang aku nampak betul² berjuang adalah Aidid n some ppl yang betul² punya akal bercakap....bukan mencarut sesuka hati..tanpa isi nak dicakap..sikit² copy paste balik ayat aidid..jgn duhh..diperkotak katik kan ko nanti..ckp biar ada isi.blajar..tambah ilmu..then baru lah kau betul² banteras MLM ni..jgn pandai cakap aje..oh..aku bukan musuh dalam selimut sebab aku memang tak suka dari dulu lagi MLM ni..ini cuma 10cent dari aku..

sekian.Wassalam.nak gi kerja mencari sesuap nasi.hahah

ps: Sekarang ni MLM mula masuk ke kawasan aku..banyak flyer² yang terbang bebas disini..almaklum lah..harga getah sedang melambung²..harap pakcik makcik ni tak terjebak..aminn.

1 comment:

NaDiAh yUsOf said...
This comment has been removed by the author.