Monday, April 4, 2011

Penipu Online Shop

Haishhh.Tak baik betul lah dengan seseorang ni.Yap ! memang dia dah menipu duit kau dan ambil masa hampir 3 tahun utk kau tunggu..Tapi tak boleh ke kau tutup sikit aib dia..Kan dia dah janji akan bayar pada certain2 tarikh..dan minta kau jangan publish anything bout ur conversationn..Napa buat jugakk..? Kesian okay.Dia ada family ++ dia kena settle banyak duit utk dia refund..so mungkin duit dia dah banyak abis kat situ and perlu tunggu gaji..kesian okay dah kena serang mcm2 dari orang yg dia tipu..boleh gila kot.Siap ayah dia pun dah tolong..Come on , mana pegi rasa kemanusiaan kau..sabar lah sikit..ni kau desak2 lagi dia..hish.Tak patut sungguh..kau publish pulak tu conversation kau..kalau lepas tarikh yang ditetapkan die still tak refund baru lah buat...ni kau? hurmmm..

Okay..Mesti kau cakap tak kena kat batang idung sendiri boleh la cakap..Mungkin lah aku rasa marah tapi aku rasa aku masih ada lagi rasa timbang rasa....Anyway cepat2 la buat report polis..well i gues dari convers. korang tu mcm kau seorang polis..so buatla report senang je kan.Ok entri ini bukan nak carik gaduh sekadar pendapat 10sen dan rasa simpati teramat pada cik.P..Sekian

Dari Ibnu Umar radhiallahuanhu berkata, Rasulullah SAW menaiki mimbar lalu berkata
dengan nada suara yang tinggi, lalu bersabda,

Wahai manusia yang masuk Islam dengan lisannya, dan tidak memasukkan iman (sepenuhnya) dalam hatinya, janganlah mencerca muslim lain, jangan memalukan mereka, jangan mencari keaiban mereka, kerana sesungguhnya barangsiapa yang mencari keaiban saudara seislamnya, maka Allah akan turut menuruti keaibannya, dan siapa yang Allah turuti keaibannya, akan dibukakan walaupun dalam tempat persembunyiannya..

Sahih Sunan Tirmizi, no hadis: 165

2 comments:

aDieyZa said...

lain org lain caranya kan..

nzz said...

ermmm sbb tu pentingnya buat pesediaan nk buat sesuatu lebey2 lagi berkait dg duit orang...tapi dua2 pihak pon kesian .peace :)

http://katewku.blogspot.com/