Tuesday, July 21, 2009

Family Days KRT Sri Gemas

last week aku ngan family pegi bercuti kat Kuala Rompin kot,sbb ikut family day
KRT sri gemas.ntahla..ape kebende nyer..ibu aku masuk persatuan tu..ikut jela.
so kitorg btolak dari gemas ke sane ari sabtu dlm kul 10 smpi sane dalam kul 12lobey.
ikut jalan muadzam shah.mase pegi tu aku cem bayangkan..tempat tu cem bes gile
ramai orang..n bsar la jugak tmpatnye kan dihiasi pantai yang gile bes uh kan.tapi ale2..bile dh smpi..aku cem..erk? wat? oooo..mcm ni ke tempat nyer...huhuh..
xksah ler...~

1st day sampai takde pape aktiviti..aktiviti sendirian berhad..
siang tu..kitorg just check in chalet..mkn2..tido dan rehat sebagai nyer..
kitorg dpt chalet yg takdela bsar sgt..biase je..dlm tu ade dua katil double dacker..
tv..almari.. ngan bilik air yang bersih itu yang penting.lupe nk amik gmbo.
mlm tu ade aktiviti makan2...or bbq kot.lebey kurang la...
aku mkn udang + ayam...udang dkt 10ekor...
nasi goreng lagi...tembikai lagi...lpas tu..ape lagi..nk tblahak la aku kan.
terus muntah.wahaha.tula..men sumbat aje mkn kan...padan muke.

mlm tu jugak ade aktiviti karaoke..n of kos la..aktiviti mcm tu bukan la kegemaran aku..
balek trus dok bilik..guling2 atas katil terus lelap.tak sdar kul brape ibu n adek2 aku yg
join itu prog blik.esok pagi nye tu..lepas je solat subuh ikut ayah aku g
pantai nk jog la konon2nyer.ahaha.dah janji kan...adek2 aku yg len
poyo gile ckp nk join sblm pegi..ale2..masing2 tbongkang.puiii~
ckp tak srupa bikin juga...lpas aktiviti jog adelah aktiviti makan pagi.
mknan pagi tu adelah nasi lemak,mihun serta mee.air plak teh o dan teh.
sdap amat yerk.makan nasi lemak nye..len tak usik.lepas makan trus masuk bilik
baring2 sgala..dorg ade aktiviti sukaneka...poco2 sgala..ermm..aku mmg tak sosial la kan
nak join tu ssmua..dok bilik ajer..aku pon taktau nape..
tak campo sgt masyarakat.hahaha.bile dah pegi family day tu kan..
ade je yang tanye..eh ni anak halim tu kan..yang sulung..dah besaaa kau yer..
dulu kecik lagi wan nengok..lpas ni cikgu alim tgu anak kawin jela kan..haah yolah ttu wann oiii..
huhuh...

slesai smua aktiviti kitorg pon siap2 nak balek umah sgala..
emm..mmg takleh lupekan ape yg blaku kat sane sbb kami skluarga ade.
itu saje yg hepy nye..yg lain mcm biase aje.huhuhu :)
dah lame rasenye tak bcuti ngn kluarga..dan becuti di suatu tempat yang
agak sunyi dan jauh dari sgala pencemaran bunyik.sape2 yg sdang mencarik ketenangan
lpas putus cinta ka...putus asa ke...ape2 jela..bole la pegi ke tempat tersebut.actually ade je
calet atau resort yg lebih baik dari tempat yang aku pegi nie..ape2 pon
tpulang la pada korang..bole jer google kuala rompin okeh.
skian...
next entry adalah entry bgambar sahaja..
tq~

2 comments:

NaDiA yUsOf said...

sronoknye gi bercuti...
akk sarankan kalo nak gi rompin lg,gi la kat RBR.. D'RHu tak best kot
Kat RBR ade chalet utk family package..sume ade aircond..
mcm bese,pantai pun dekat je

Shazwani said...

huhuh.
nk wat cemane..
ni persatuan yg tu yg sediakan..
kitorg join aje..aktiviti taman la katekan...ikut ajela..kalau g ngn family aje dpt ler g carik calet yg lebih baik..tapi d;rhu ni ok gak la..aircond ader,kipas pon die bg gak..
n dkt ngn pantai jgak.cuma kwsn nye mcm takde ramai org..cem org taktau la kewujudan tmpt tu..huhu.eh dh ade blog eh..